История

Историята на детската градина

30 години на много препятствия, всеотдаен труд, но и на много детски усмивки, прегръдки и слънчеви дни.
30 години нашият Слънчев кът пътува, за да достигне до наши дни. Премина през много бури и урагани, но оцеля.

И всичко започна така…..

ДГ № 91 е построена през далечната 1991г. и на 15 април е тържествено открита за прием на деца в яслени и градински групи.
Сградата е специално построена, съобразно санитарно-хигиенните изисквания и условия за правилно отглеждане и възпитание на децата, за провеждане на качествен и пълноценен педагогически процес. Имаме два корпуса, като единия е двуетажен, а другия е триетажен. Отоплението се осъществява на локално парно, изградено за нуждите на градината.
Първите години са белязани с трудности, но  днес се радваме на:
На две напълно реновирани сгради.
На богата материална база.

На медицински кабинет оборудван със всичко необходимо за първа помощ
На обособени кабинети по приложни изкуства и музикален салон.

На топъл басеин и физкултурен салон за спорт и мероприятия.

На учителска стая, кухня, перално помещение.

На детски площадки в озеленения и просторен двор на градината.
Всяка една група е оборудвана с отделни спални помещения и отделна стая за занимания, игри, хранене и учене в предучилищните групи.

В момента функционират 8 градински групи и 2 яслени групи с над 270 деца. Екипът ни е от висококвалифицирани професионалисти.

Работата по възпитанието и обучението на децата върви ръка за ръка с работата по ежегодното обновяване на сградите и двора на градината, изцяло със собствени средства.

В ДГ 91 децата се включват в много допълнителни дейности, които градината предлага – английски език, латино танци, народни танци, джудо, приложни изкуства, йога, футбол и плуване.

По инициатива на директора и според нуждите на децата, няколко пъти годишно се провеждат срещи с всички родители, на които присъства и персоналът на детската градина, за да се обсъдят въпроси свързани с дейността на детската градина и проблемите на децата.

От ……г. има регистрирано Настоятелство. В него са обединили сили родители, реализирали се в различни професионални сфери, в името на благородната кауза – да подмагат работата на детската градина, с цел повишаване качеството на образование, социализация и възпитание на децата. Настоятелството провежда редовно заседания, като спазва свой устав и ред.

30 години обграждаме децата с любов и внимание и ги учим да живеят в едно Слънчево място както в нашата градина, така и в тяхното ежедневие извън нея, като ги учим на доброта, любов и красота.
Съхраняваме детското любопитство и любознателност към света и развиваме изследователски дух – да търсят, откриват, намират, разбират…

Осигуряваме на малчуганите време за отдих – зимата на ски, лятото на море, а пролетта на планина. Освен по-големите почивки често организираме и еднодневни ексурзии, за да опознаят своята родина.

Учим децата на етикет, добри маниери и култура на общуване.
Възпитаваме отговорност, добродетели и ценностна система.
Пазим живи българските традиции, като почитаме с тържества всеки голям български празник.
Откриваме таланти и чрез изкуството обогатяваме духовния свят на децата.

Участваме във футболни турнири и състезания по плуване, на които печелим много медали и купи

30 випуска с деца, които са вече пораснали наши възпитаници.
30 години усмивки, детски глъч, успехи, гордост и професионализъм.
30 години – време, което променя неизбежно своя ход, но както тогава – така и днес, и утре, целта ни е една – да развиваме потенциала на всяко едно дете.

Историята на ДГ № 91 „Слънчев кът“ не свършва дотук – тя продължава в бъдещето и ще се дописва от следващите поколения деца и учители.

И все пак, най-важното за нас в ДГ № 91 „ Слънчев кът“ е, когато децата напуснат детското заведение и започнат училище, да си тръгнат с усмивка, щастливи и уверени в себе си, независими и горди, добре усвоили необходимите социални умения за следващата голяма стъпка в живота!

За контакти:

България, София 1836:
ж.к.Левски Г бл.9,
Телефон: 02/9466143
Телефон: 02/9466129
Телефон: 0884 801 490
E-mail: director@odz91.com

последвай ни:
Copyright © 2021