Проект Еразъм + в ДГ № 91 „Слънчев кът“

91 Детска градина „Слънчев кът“ участва по проект по Еразъм – Erasmus+ “Digital Communication and collaboration with office 365” („Дигиталната комуникация е нашия избор“), който се проведе в Манавгат-Анталия, Турция през месец юни 2023 г. За повече натисни тук

Участие в проект „Детският живот е безценен“ на СО район „Подуяне“. “

ДГ 91 „Слънчев кът“, имаше удоволствието да е част от обучителната програма на „Академия първа помощ“ с модул „Спешни детски състояния“, която подобрява общата подготовка на педагози и това да се справят в критични и спешни ситуации. По време на реализирането на този проект, ние се научихме да различаваме детски спешни състояния и да бъдат прилагани правилни методи за реагиране при изпадане в такава ситуация. Благодарим на СО „Подуяне“ за възможността да бъдем част от тази инициатива!

Проект Еразъм + в ДГ № 91 „Слънчев кът“

От 1 февруари 2023 година, ДГ №91 „Слънчев кът“ сключи договор по проект финансиран по програма Еразъм+, Ключова дейност 1 с регистрационен номер: 2022-2-BG01-KA122-SCH-000096193. Той е насочен към повишаване капацитета на педагогическия персонал на ДГ №91 „Слънчев кът“ и придобиване на необходимите знания и умения за използване на съвременни технически средства в дигиталната комуникация. За повече натисни тук

Ден на народните будители в ДГ № 91 „Слънчев кът“

На 01 ноември в ДГ № 91 „Слънчев кът“ се проведе тържество по случай Деня на народните будители. Децата от целевата група по проект „Различни заедно“ показаха  пред своите родители и екипа за управление на проекта наученото в ателиетата „Родолюбие“  и „Вълшебни ръчички“. Те представиха песни и стихотворения, посветени на народните будители и знанията си за живота и делото им.

ЛЕТЕН ЛАГЕР – РАВДА 2018 Г.

В периода 10-15 юни 2018 година в гр. Равда се проведе летен морски лагер за децата, участници в проект „Различни заедно“. През  всички дни те бяха включени в работата на ателиета „Вълшебни ръчички“, „Екология“, „Родолюбие“, „Театър“, „ Сугестопедия“. Децата посетиха и разгледаха възрожденската архитектура на стария град Несебър, придобиха представа за природния феномен „дюни“, рисуваха на различни теми: “ Морски обитатели“, „ Весели игри през лятото“; създадоха интересни пясъчни фигури; разучиха множество музикални, състезателни и забавни игри. Участвайки в разнообразните занимания и игри, децата проявиха доверие, толерантност, взаимопомощ, увереност при управление на собствените си емоции.

Екскурзия – Обиколка на град София

На 28.03.2018г. се проведе еднодневна екскурзия във връзка с дейностите, определени по ателие „Родолюбие“. Пътуването беше под мотото „София- нашата столица“. Участваха 90 деца. Посетени бяха  храм-паметник „Св. Александър Невски“, църквата „Св.София“, гроба на Иван Вазов, Руската църква. Децата положиха цветя на паметника на Незнайния воин, видяха вечния огън. За тях беше изключително вълнуващо да наблюдават смяната на караула пред президентството. Обиколката продължи с разглеждане на  Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, паметника на Васил Левски. Децата се запознаха с историята на нашата столица и научиха любопитни факти за някои от основните сгради.

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО РАНЧО „КОННИКЪТ“ СЕЛО МАКОЦЕВО

На 06. и 07. ноември 2017 година се проведе планираната предварително еднодневна екскурзия до с. Макоцево. Участваха 90 деца от ДГ № 91, ДГ № 92 и ДГ № 110 , включени в проект „Различни заедно“. На децата бяха показани различни домашни животни и начините за тяхното отглеждане и хранене,  разказано им бе за живота във фермата. Всяко дете язди кон, вози се на каручка и опита да подкваси кисело мляко. В края на посещението всички бяха почерпени с домашно приготвена баница, а децата усетиха истинския вкус и красота на живота сред природата.

За контакти:

България, София 1836:
ж.к.Левски Г бл.9,
Телефон: 02/9466143
Телефон: 02/9466129
Телефон: 0884 801 490
E-mail: director@odz91.com

последвай ни:
Copyright © 2021